2012.01.13.

Hálózat nélkül

Traininget tartanak egy meeting roomban az új belépőknek.

Mivel a training terem foglalt, ezért a szekrény mélyéről sebtiben előrángatott régi notebookokkal, amiket már rég le kellett volna selejtezni.

Szólnak, hogy az egyiken nem indul el az SAP, "valami hibaüzenetet" kapnak. A "valamit" természetesen most sem tudják ennél pontosabban definiálni.

Éppen 30 embert költöztetünk, ezért nincs most idő ilyenekkel foglalkozni, gyorsan elmondom inkább, hogy hogyan tudják újratelepíteni.

Kicsit később újból jönnek, hogy lefutott az újratelepítés, de ugyanaz a probléma.

Nincs mese, meg kell nézni. Az első dolog, amit észreveszek, hogy nincs hálózat. Ez még önmagában nem meglepő, a meeting roomokban egyes észlények rendszeresen azzal szórakoznak, hogy egy LAN kábel két végét két aljzatba bedugják. Loopback -> portok letiltódnak.

A meglepő az az, hogy hogyan tudhatták vajon az újratelepítést lefuttatni, amikor a program, amivel ezt meg lehet csinálni, el sem indul hálózat nélkül...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bordapapa 2012.01.13. 10:44:10

It's a kind of magic.
süti beállítások módosítása