Kedves felhasználók!

Egyszer már megjelent "A rendszergazda 24 kérése a felhasználókhoz" című kérésgyűjtemény.

Most ezt szeretném további kérésekkel kiegészíteni.

  • Ne küldj vissza levelet, hogy "köszi". Tényleg nagyon kedves, és nagyon értékeljük, de mindegy egyes levél feldolgozás/törlése a drága időnket rabolja. Inkább akkor köszönd meg, ha a folyosón összefutunk. Nem vesszük bunkóságnak, ha nem köszönöd meg. Neked sem köszöni meg senki, ha elvégzed a napi rutin munkádat.
  • Ha leírom egy levélben, hogy mi a megoldás a kérésedre/problémádra, és nem kérem, hogy jelezz vissza, akkor ne írd vissza, hogy "működik". Tudom, hogy működni fog, már amikor a levelt elküldöm. Szintén egy fölösleges levél.
  • Ha privát problémáddal jössz, ne lepődj meg, és ne sértődj meg, ha lerázlak, amikor tele vagyok munkával. Akkor se haragudj meg rám, ha nincs kedvem hétvégén a csurom vírusos gépedet rendberakni. Ha viszont megkérsz, hogy privátban csináljak meg valamit, és azt elvállalom, kérdezd meg előre, hogy mibe fog az neked fájni. Elég kínos utólag bociszemekkel nézni, és finoman jelezni, hogy a saját szabadidőmet áldoztam rád, és talán jól esne valami kárpótlás érte. Meg ha előre megegyezünk, akkor nincs meglepődés, hogy mennyit kérek. Neked is drága a szabadidőd, nekünk is.
  • Nem kell mindenáron haverkodni meg jópofizni velünk. Ha csúnyán nézel ránk, akkor is elvégezzük a munkánkat.
  • Ne küldj nekünk körlevelet. Másnak se, de ha már mindenáron késztetést érzel rá, nekünk akkor se küldd el. Egyszerűen rühelljük.
  • Ha megkérdezed, hogy mit vegyél az informatikus barátodnak ajándékba, ne lepődj meg, ha azt javasoljuk, hogy mindegy, csak ne legyen köze a számítógépekhez. Tudod, nekünk ez általában munka. Van hobbink, magánéletünk, stb. A sebész sem azzal kezdi az estét, mikor hazamegy, hogy megműti a fél családját. Ha viszont tényleg annyira kocka a barátod, hogy belehal ha két napig nem használhat számítógépet, hagyd ott, de nagyon gyorsan. Mindketten jobban jártok.
  • Ne szólj be arra, hogy hogyan öltözködünk. Nem te mászkálsz az asztalok alatt, és nem te pakolsz mocskos dobozokat egy poros raktárhelységben.
  • Ha kérünk, hogy küldj róla levelet, annak nem az az oka, hogy utálunk, vagy ki akarunk veled szúrni, csak vagy nem érünk rá, de elfelejteni sem akarjuk, vagy olyan jellegű a kérésed, aminek jó, ha van írásos nyoma.
  • Ne kérdezd meg, hogy mi volt a probléma, mert úgysem érted meg. És igazából nem is érdekel.
  • Ha a géped jelez, hogy vírust talált, és ki is írtotta, nem kell szólni. Ez azt jelenti, hogy rendben végzi a dolgát.

Egyelőre most ennyi. Folytatása szórványosan előfordulhat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszy 2010.01.20. 17:17:13

Az első kettő az nekem nem tűnik akkora problémának, egy másodperc olvasottá tenni vagy törölni a levelet.
Sőt, problémás user esetén még jó is lehet, ha van ilyen, mert amikor a főnöke talál meg azzal majd x idő múlva, hogy az emberének hetek óta nem megy a mittoménmi, pedig jelezte, akkor az arcába lehet tolni, hogy az embere két hete visszaírta, hogy rendben van a dolog.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.01.20. 18:00:15

@nyuszy: napi sok-sok levélnél viszont, különösen, ha az közös mailboxba megy, ahonnan (elvileg) nem törlünk, hanem áthúzkodjuk máshová, azért már nem csak az ezzel töltött idő jelentős. hanem idegesítő is.

problémás usert meg mindig egyedileg kezelünk ;)
de a legjobb, ha megneveljük :D

Keen25 2010.01.20. 22:37:50

:) Orom viszontlatni ezt a kis listat.
Kiegeszitenem meg:
Ne kerdezd meg tolunk a kaveszunetben, hogy milyen gepet vegyel. Soha nem azt a valaszt fogod kapni, amire te varsz, mert. Amit mi ajanlunk, az nem otthoni buheralasra valo, azt hasznalni lehet. Vagy dolgozni rajta.
Ne kerdezd meg, hgoy hogyan tudod tuningolni a gepedet. Azt mondjuk, hogy csereld ki, vegyel ujat. Es te ugyis inkabb megnagyobb hutest teszel ra.
NE kerdezd meg, hogy miert vagyunk faradtak. Vagy fusiztunk, vagy ittunk, vagy egyszeruen a maganeletunk huzodott el. Egyiket sem hinned el valaszkent.
:)

Es a legfontosabb. SOHA ne mondd, hogy az ocsed/batyad/szomszedod/pasid/hugod/novered/baratnod szerint inkabb ezt, vagy azt kellene hasznalni itt a cegnel. En is inkabb DOOM-ot hasznalnek egesz nap, vagy sorcsapot, mintsem nyomtatokat telepitgessek. De ezt kell hasznalni, megvenni, telepiteni.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.01.21. 09:11:55

@Keen25: utólagos engedélyeddel beveszem a következő listára. (már készül)

nyuszy 2010.01.21. 13:44:37

@Keen25: Illetve még így hirtelen ezekkel kapcsolatban:

- Ne sorolj fel 25 teljesen semmitmondó kódszámot, hogy ezek a videókártyák közül melyiket érdemes venni, és meg tudom-e olcsóbban szerezni, mint amennyiért a haverod Ukrajnából lopatja.
Nekünk egy S3Trio is teljesen jó, ha tudja a monitorunk fizikai felbontását....

- Ne kérdezgess a mindenféle netről letöltött programjaid beállításaival kapcsolatban, bármilyen hihetetlen, nem ismerünk minden létező szoftvert fejből.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.01.21. 16:18:18

@nyuszy: felvehetem ezeket a következő listára, és megjelölhetlek, mint forrást?

nyuszy 2010.01.21. 17:18:34

Ha szeretnéd, még gyűjtögetek is :)
süti beállítások módosítása