A tapasztalatom az, hogy az országban jelenleg átkozottul fogalomzavar uralkodik a rendszergazda/informatikus szakmával kapcsolatban. Sok helyen ezt úgy értelmezik, hogy egy mindenes titkárnő, akivel elvégeztethetik a saját munkájukat. Íme, néhány megtörtént példa:

"Kérem, szerkesszen egy, a céget reklámozó rajzfilmet... Nem tud?
Hogy-hogy nem ért hozzá? Hiszen számítógépen kell azt is..."

"Ne mondja már, hogy a sávszélesség megoszlik! A kisfiam egyik barátjának kisöccse olvasta egy prospektusban, hogy van sávszélességnövelő ..."
"Bocs, az nem potencianövelő akart lenni véletlenül? Esetleg a POTE-MIX????" (a lenyugvó napjak is van ereje)

"Könyvelés? Számítógépen? Csinálja meg a rendszergazda, kell hogy értsen hozzá..."

"AutoCAD-es szerszámtervezés? Az nem számítógéppel történik? Akkor a rendszergazda ért hozzá. Osszuk rá ezt a munkát..."

Aztán a rendszergazda visszakérdez:
"A forgalomirányítás is számítógépes úton történik. Most akkor menjek és álljak ki a kereszteződésbe, elhárítani a dugót? Vagy akkor már az atomerőműben is nyugodtan tologathatnám a fűtőrudakat, nem??? Vazeg, minek ez a k*rva sok gép, ha a M$ Messengeren kívül semmit nem tudtok használni? És egyáltalán mi a f@sznak vagytok ti?"

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása